Hyr lyxig etagelägenhet i Alanya!

25 apr, 2023

Utflykter i Alanya: Upptäck det bästa av Turkiet

utflykter i alanya
Utflykter i Alanya: Upptäck det bästa av Turkiet

Om du besöker Alanya och vill utforska området utanför staden, finns det många spännande utflykter att göra. Från avkopplande båtturer till spännande grottutforskningar finns det något för alla. Här är några av de bästa utflykterna att prova på.

1. Båttur på havet

En båttur på havet är ett av de bästa sätten att uppleva Alanya från ett annat perspektiv. Under en båttur kan du besöka fantastiska stränder, grottor och andra sevärdheter längs kusten. Du kan också njuta av god mat och dryck ombord och ta ett dopp i det kristallklara vattnet.

2. Besök till Dim Cave 

Dim Cave är en av de mest imponerande grottorna i Turkiet och är belägen ca 11 km från Alanya. Under ett besök i grottan kan du se fantastiska formationer och kalkstensstalaktiter. Du kan också besöka den närliggande floden och njuta av en picknick i naturen.

3. Dagsutflykt till Manavgat-vattenfallen 

Manavgat-vattenfallen ligger ca 70 km från Alanya och är en fantastisk naturlig sevärdhet. Det kristallklara vattnet från floden Manavgat faller ner från klipporna och skapar ett imponerande vattenfall. Du kan också besöka den närliggande basaren och handla för souvenirer och turistartiklar.

4. Besök till Alanya fästning 

Alanya fästning är en av de mest populära turistattraktionerna i området. Fästningen ligger på en höjd över staden och erbjuder fantastisk utsikt över Alanya och havet. Du kan också besöka Alanya arkeologiska museum, som ligger inom fästningen och utforska stadens historia och kultur.


Recensioner ifrån AirBnB.com