Hyr lyxig etagelägenhet i Alanya!

28 apr, 2022

Shopping i Alanya - En guide till shopping i Alanya

shopping i alanya
Shopping i Alanya - En guide till shopping i Alanya

Alanya är en populär semesterdestination för turister från hela världen, och det finns ingen brist på shoppingmöjligheter i staden. Från marknader till varuhus, butiker och gallerior, det finns något för alla smaker och budgetar. I denna guide kommer vi att utforska de bästa shoppingplatserna i Alanya och vad du kan förvänta dig att hitta där.

Alanyum

Alanyum är en av de största köpcentren i Alanya, och det är definitivt värt ett besök om du letar efter ett brett utbud av butiker och restauranger. Det finns över 100 butiker som säljer allt från kläder och skor till elektronik och heminredning. Det finns också en stor mataffär och flera restauranger som serverar allt från snabbmat till gourmetmat.

Butiker i Alanyum

Några av de mest populära butikerna i Alanyum inkluderar Zara, Mango, Adidas, LC Waikiki, Pull and Bear, DeFacto, Nike, Koton, och Penti. Du hittar också flera butiker som säljer turkiska varor som keramik, läder och textilier.

Alanya Bazaar

Alanya Bazaar är en annan populär shoppingdestination som är känd för sitt breda utbud av varor till mycket överkomliga priser. Marknaden ligger i stadens centrum och är öppen varje dag. Det finns hundratals försäljare som säljer allt från kläder och smycken till souvenirer och kryddor.

Produkter att köpa på Alanya Bazaar

Några av de mest populära produkterna att köpa på Alanya Bazaar inkluderar läderprodukter, keramik, textilier, smycken, kryddor, och souvenirer. Tänk på att pruta är en del av kulturen på marknaden, så det är vanligt att priset på varorna kan minska med upp till 50 procent.

Mahmutlar Basar

Mahmutlar Basar är en annan marknad som är populär bland turister. Marknaden ligger ca 10 km öster om Alanya, och det finns bussar som går dit från centrum. Marknaden är öppen varje tisdag och lördag, och det finns flera hundra försäljare som säljer allt från kläder och smycken till mat och hushållsartiklar.

Vad man kan köpa på Mahmutlar Basar

Mahmutlar Basar är särskilt känd för sin keramik och sina textilier. Du hittar också flera försäljare som säljer smycken, läderprodukter och souvenirer. Om du vill prova på traditionella turkiska maträtter, finns det också flera matstånd som serverar färskt grillat kött och grönsaker.

Migros

Migros är en populär mataffärskedja i Turkiet, och det finns flera butiker i Alanya.

Vad man kan hitta på Migros

Migros är känd för att ha ett brett utbud av färska livsmedel, inklusive fisk och skaldjur, kött och grönsaker. Butiken säljer också en mängd olika produkter som hygienartiklar, hushållsartiklar och kläder. Om du vill laga mat under din vistelse i Alanya, är Migros definitivt ett bra ställe att besöka för att få tag på färska ingredienser.

Özilhan Silver Center

Özilhan Silver Center är en butik som specialiserar sig på försäljning av silverprodukter. Butiken har ett brett utbud av smycken, hushållsartiklar och souvenirer i silver. Produkterna är av hög kvalitet, och butiken är ett utmärkt ställe att besöka om du letar efter en speciell present eller något att ta med dig hem som en påminnelse om din vistelse i Alanya.

Varför besöka Özilhan Silver Center

Özilhan Silver Center är känd för att ha utmärkt kvalitet på sina produkter. Butiken har också ett stort utbud av smycken och hushållsartiklar i silver till mycket rimliga priser. Om du letar efter en speciell present eller souvenir, är Özilhan Silver Center definitivt ett ställe att besöka under din vistelse i Alanya.

Cikcilli Antique Bazaar

Cikcilli Antique Bazaar är en marknad som specialiserar sig på antika föremål och handgjorda hantverk. Marknaden ligger i Cikcilli-området i Alanya, och det finns flera försäljare som säljer allt från antika möbler till smycken och keramik.

Varför besöka Cikcilli Antique Bazaar

Cikcilli Antique Bazaar är ett utmärkt ställe att besöka om du letar efter unika och autentiska antika föremål. Marknaden är också en bra plats att besöka om du är intresserad av hantverk och traditionella turkiska produkter. Du kan hitta allt från handvävda mattor och keramik till antika smycken och möbler.

Slutsats

Alanya är en fantastisk plats att besöka om du är intresserad av shopping. Det finns ett brett utbud av marknader, butiker och köpcentrum som säljer allt från kläder och smycken till antika föremål och hantverk. Oavsett vad du letar efter, finns det något för alla smaker och budgetar i Alanya.

 


Recensioner ifrån AirBnB.com