Hyr lyxig etagelägenhet i Alanya!

28 apr, 2023

Semester i Alanya med resa till Belek för Golf

golfboll i alanya
Semester i Alanya med resa till Belek för Golf

Att semestra i Turkiet har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Med solsäkra stränder, god mat och kultur är det inte svårt att se varför. Men för golfentusiaster finns det en extra anledning att besöka Turkiet - Belek. Den lilla staden, belägen strax öster om Antalya, har blivit ett golfmecka med sina många banor av högsta kvalitet. I den här artikeln ska vi titta närmare på hur man kan kombinera en sol- och badsemester i Alanya med en golfresa till Belek.

Inledning

Att semestra i Turkiet har länge varit populärt bland svenskar. Med sin behagliga medelhavsklimat, vackra stränder och god mat är det inte svårt att förstå varför. Men för golfentusiaster finns det en extra anledning att besöka landet. Belek, en stad belägen strax öster om Antalya, har blivit ett populärt resmål för golfare tack vare sina högklassiga golfbanor. I den här artikeln ska vi titta på hur man kan kombinera en semester i Alanya med en golfresa till Belek.

Varför Alanya?

Alanya är en av Turkiets populäraste semesterorter. Staden ligger längs med Medelhavet och är känd för sina vackra stränder och turkosblåa vatten. Här finns också en gammal borg som är väl värd ett besök. Men Alanya har även mycket annat att erbjuda än sol och bad. Staden har en rik historia och kultur, och det finns gott om sevärdheter att utforska. Dessutom är det en utmärkt utgångspunkt för en golfresa till Belek.

Varför Belek?

Belek ligger ungefär en timmes bilresa öster om Alanya och är känt för sina golfbanor av högsta kvalitet. Här finns ett antal banor designade av kända golfarkitekter som Faldo, Montgomery och Pasha. Banorna är välskötta och har utmärkta faciliteter. Dessutom är prisnivån på greenfees relativt låg jämfört med många andra golfdestinationer. För den som vill spela golf i en vacker och avkopplande miljö är Belek definitivt värt ett besök.

Hur tar man sig till Belek från Alanya?

Det enklaste sättet att ta sig från Alanya till Belek är med bil. Hyrbil är enkelt att ordna på flygplatsen och det finns flera biluthyrningsföretag att välja mellan. Vägarna i Turkiet är överlag i gott skick och det är lätt att köra mellan de olika destinationerna. Det finns också möjlighet att boka en taxi eller ta en buss från Alanya till Belek.

Boendealternativ i Belek

Det finns många hotell och resorts i Belek som erbjuder golfpaket. Många av dem har egna golfbanor och andra faciliteter som spa, restauranger och poolområden. För den som vill ha en bekväm och avkopplande golfresa kan det vara en bra idé att boka ett golfpaket på ett av hotellen. Här är några alternativ att överväga:

Regnum Carya Golf & Spa Resort

Det här femstjärniga hotellet har en egen golfbana och är en av de mest populära hotellen i Belek. Här finns också ett stort spa-område, flera restauranger och en privat strand. För golfare finns det också möjlighet att boka privatlektioner och andra träningsprogram.

Cornelia Diamond Golf Resort & Spa

Det här hotellet ligger precis vid stranden och har en egen golfbana. Här finns också flera poolområden, ett spa och flera restauranger att välja mellan. För den som vill ha extra lyx och avkoppling kan det vara värt att boka en av hotellets sviter.

Sueno Hotels Deluxe Belek

Det här hotellet har två golfbanor och en privat strand. Här finns också flera poolområden, ett spa och flera restauranger. Hotellet har en modern och stilren design och passar den som vill ha en lyxig golfresa.

Vad kostar det?

Prisnivån för golfpaket i Belek varierar beroende på säsong och vilket hotell man väljer. Generellt sett är det relativt prisvärt att spela golf här jämfört med många andra golfdestinationer. Ett golfpaket på ett femstjärnigt hotell inklusive greenfee och transfer kan kosta mellan 8000-12000 kronor per person för en vecka.

Vad finns det mer att göra i Belek?

För den som inte vill spela golf hela tiden finns det gott om andra aktiviteter att göra i Belek. Staden har en vacker strandpromenad och flera bra restauranger. Det finns också möjlighet att boka utflykter till omgivande områden som exempelvis det historiska Perge, den vackra nationalparken Köprülü Canyon och den antika staden Side.

Sammanfattning

Att semestra i Alanya och kombinera det med en golfresa till Belek är en utmärkt idé för den som vill ha en avkopplande och solig semester med bra golf. Alanya erbjuder sol och bad, god mat och kultur medan Belek är känt för sina högklassiga golfbanor och avkopplande miljö. Med bra boendealternativ, prisvärda golfpaket och gott om andra aktiviteter att göra är detta en resa som passar både golfare och icke-golfare.

 

Vanliga frågor

  1. Vilken är den bästa årstiden att åka till Alanya och Belek?
  • Den bästa tiden att åka till Alanya och Belek är från mars till november, då det är varmt och soligt.
  1. Vilka hotell rekommenderas i Belek?
  • Det finns många bra hotell i Belek, men några av de mest populära är Regnum Carya, Maxx Royal Belek Golf Resort och Titanic Deluxe Golf Belek.
  1. Måste man vara golfproffs för att spela på golfbanorna i Belek?
  • Nej, man behöver inte vara proffs för att spela på golfbanorna i Belek. Det finns golfbanor för alla nivåer och man kan också ta lektioner av erfarna golfproffs.
  1. Vad kostar det att hyra golfklubbor i Belek?
  • Det varierar beroende på golfbanan och vilken typ av klubbor man vill hyra, men generellt sett kostar det mellan 200-500 kronor per dag.
  1. Finns det andra aktiviteter att göra i Alanya förutom att sola och bada?
  • Ja, det finns många andra aktiviteter att göra i Alanya som exempelvis besöka den gamla borgen, gå på marknad, ta en båttur eller besöka den vackra Dim Cave.

Recensioner ifrån AirBnB.com