Hyr lyxig etagelägenhet i Alanya!

28 apr, 2023

En guide till de bästa stränderna i Alanya

bästa stränderna i alanya
En guide till de bästa stränderna i Alanya

Om du planerar en resa till Alanya, en vacker stad i Antalyaregionen i Turkiet, så är det en sak du absolut inte vill missa – de fantastiska stränderna. Alanya har flera av de finaste stränderna i Turkiet, och det är ingen överraskning att staden lockar miljontals turister varje år. Här är en guide till de bästa stränderna i Alanya.

Innehållsförteckning

 1. Introduktion
 2. Kleopatrastranden
 3. Damlatas strand
 4. Ulas strand
 5. Fosforlu grottbukten
 6. Mahmutlar strand
 7. Portakal strand
 8. Alara floden
 9. Incekum strand
 10. Konakli strand
 11. Alanias strand
 12. Keykubat strand
 13. Kleopatrastranden Östra
 14. Fazlıoğlu Beach
 15. Slutsats
 16. FAQ

Kleopatrastranden

Kleopatrastranden är kanske den mest berömda stranden i Alanya, och det är en av de mest besökta. Den är uppkallad efter drottning Kleopatra som en gång sägs ha badat här. Den mjuka sanden och det klara vattnet är perfekta för en dag på stranden. Det finns flera faciliteter på plats inklusive parasoll och solstolar.

Damlatas strand

Damlatas strand ligger nära Damlatas-grottan och är en av de mest populära stränderna i Alanya. Stranden är mycket rent och havet är lugnt och kristallklart. Det finns också faciliteter som omklädningsrum och toaletter.

Ulas strand

Ulas strand är en av de mer avskilda stränderna i Alanya. Stranden är täckt med mjuk sand och omgiven av höga klippor och skog. Detta gör stranden till en av de mest natursköna platserna i Alanya. Det finns inte så många faciliteter på plats, så det är viktigt att ta med allt du behöver.

Fosforlu grottbukten

Fosforlu grottbukten är en annan av de mest natursköna platserna i Alanya. Stranden ligger i en vacker bukt omgiven av höga klippor och grottor. Stranden är täckt med mjuk sand och vattnet är lugnt och kristallklart. Det finns inte mycket i form av faciliteter, så det är viktigt att ta med allt du behöver.

Mahmutlar strand

Mahmutlar strand ligger några kilometer från centrala Alanya och är en av de lugnare stränderna i området. Stranden är lång och täckt med mjuk sand. Havet är lugnt och perfekt för simning. Det finns också faciliteter som omklädningsrum och toaletter.

Portakal strand

Portakal strand är en annan av de mer avskilda stränderna i Alanya. Stranden är täckt med mjuk sand och omgiven av höga klippor och skog. Detta gör stranden till en av de mest natursköna platserna i Alanya.

Alara floden

Alara floden ligger mellan två bergstoppar och är en av de mest unika stränderna i Alanya. Stranden är täckt med mjuk sand och omgiven av höga klippor. Havet är lugnt och kristallklart. Det finns också möjlighet att prova på flera vattenaktiviteter som paddling och kajakpaddling.

Incekum strand

Incekum strand är en av de längsta stränderna i Alanya och ligger cirka 25 km från stadskärnan. Stranden är täckt med mjuk sand och havet är kristallklart och perfekt för simning. Det finns också flera faciliteter på plats inklusive omklädningsrum och toaletter.

Konakli strand

Konakli strand ligger cirka 10 km från centrala Alanya och är en av de mest populära stränderna i området. Stranden är täckt med mjuk sand och havet är lugnt och kristallklart. Det finns flera faciliteter på plats inklusive parasoll och solstolar.

Alanias strand

Alanias strand ligger i närheten av den historiska staden Alanya och är en av de mest besökta stränderna i området. Stranden är lång och täckt med mjuk sand. Havet är lugnt och perfekt för simning. Det finns också faciliteter som omklädningsrum och toaletter.

Keykubat strand

Keykubat strand är en annan av de mest populära stränderna i Alanya. Stranden är täckt med mjuk sand och havet är kristallklart och perfekt för simning. Det finns flera faciliteter på plats inklusive parasoll och solstolar.

Kleopatrastranden Östra

Cleopatra Beach East är en av de mest avskilda stränderna i Alanya. Stranden är täckt med mjuk sand och omgiven av höga klippor. Havet är kristallklart och perfekt för simning. Det finns inte mycket i form av faciliteter, så det är viktigt att ta med allt du behöver.

Fazlıoğlu Beach

Fazlıoğlu Beach är en av de mer avskilda stränderna i Alanya. Stranden är täckt med mjuk sand och omgiven av höga klippor. Havet är lugnt och kristallklart. Det finns inte mycket i form av faciliteter, så det är viktigt att ta med allt du behöver.

Slutsats

Alanya har många fantastiska stränder som passar olika typer av besökare. Oavsett om du söker en avskild strand för att koppla av och njuta av naturen eller en mer livlig strand med massor av faciliteter och aktiviteter, så har Alanya något för alla. Glöm inte att packa solskyddsmedel, badkläder och allt annat du behöver för en dag på stranden!

FAQ

 1. Vilken är den mest populära stranden i Alanya?
 • Kleopatrastranden är den mest populära stranden i Alanya.
 1. Vilken strand är mest avskild i Alanya?
 • Fosforlu grottbukten och Cleopatra Beach East är två av de mest avskilda stränderna i Alanya.
 1. Vilka vattenaktiviteter kan man prova på vid Alara floden?
 • Vid Alara floden kan man prova på paddling och kajakpaddling.
 1. Vilken strand är längst i Alanya?
 • Incekum strand är den längsta stranden i Alanya.
 1. Vilka faciliteter finns det på Konakli strand?
 • På Konakli strand finns det parasoll och solstolar tillgängliga för besökare.

Recensioner ifrån AirBnB.com