Hyr lyxig etagelägenhet i Alanya!

3 maj, 2023

Efes - den turkiska ölen

efes pilsen
Efes - den turkiska ölen

Efes är en av de mest populära ölsorterna i Turkiet och har varit så sedan den först introducerades på marknaden 1969. Namnet "Efes" kommer från den antika staden Efesos, som ligger i närheten av staden Izmir i västra Turkiet. Ölet har en ljus och frisk smak med en mild bitterhet och passar perfekt som en svalkande dryck under de varma sommarmånaderna.

En av de mest kända varianten av Efes är Efes Pilsen, som är en ljus pilsneröl med en alkoholhalt på 5%. Den tillverkas av Anadolu Efes Brewery, ett av de största bryggerierna i Turkiet, och har vunnit flera utmärkelser för sin höga kvalitet.

Utöver Efes Pilsen finns det även andra varianter av Efes, såsom Efes Dark, som är en mörkare och fylligare öl med en alkoholhalt på 6,1%. Dessutom finns det en alkoholfri variant av Efes, som är perfekt för de som vill ha smaken av Efes utan att dricka alkohol.

En annan intressant aspekt av Efes är dess koppling till fotboll. Anadolu Efes Brewery sponsrar flera av de största fotbollslagen i Turkiet, inklusive Fenerbahçe SK och Galatasaray SK. Dessutom är Efes en av huvudsponsorerna för turkisk fotboll som helhet, vilket gör att det är en populär dryck på fotbollsmatcher runt om i landet.

Om du vill prova på att dricka Efes under din resa till Turkiet kan du hitta den på de flesta barer och restauranger i landet. Det är även möjligt att besöka Anadolu Efes Brewery och få en guidad tur i bryggeriet för att lära dig mer om hur ölet tillverkas.

Sammanfattningsvis är Efes en välkänd och älskad öl i Turkiet som passar perfekt som en svalkande dryck under de varma sommarmånaderna. Dess milda bitterhet och friska smak gör den till en populär favorit bland turister och lokalbefolkning alike.

https://www.anadoluefes.com


Recensioner ifrån AirBnB.com